Berner Sennen

Raceportræt 
Rolig, smuk og velafbalanceret. Det er nok de tre ord, der kendetegner denne race bedst. Ingen mennesker kan blive bange for en racetypisk Berner Sennen - de har i hvert tilfælde ingen grund til det.
 
Når hunden trivedes er den som race lige så fantastisk til at tilpasse sig, som den er smuk! Der skrives flere steder om racen at den både indenfor og udendørs som regel ikke har travlt, men giver sig god tid til at nyde livet, dette er jeg desværre ikke helt enig i, det er et spørgsmål om motivation. Hviler hunden dog i sig selv, nyder den selvfølgelig også livet og kan slappe af. Der findes dog nogle linjer i racen, som er mere aktive og har et højere drive. Det er bl.a dem, som vi fortrækker vi vores avlsarbejde.
 
Der er ret stor forskel på størrelsen på hanner og tæver. Hannerne er fra 64 - 70 cm. i skulderhøjde og tæverne er 58 - 66 cm. Vægten for hannerne er typisk 50 - 55 kg. Og for tæver 40 - 45 kg. 
 
Pelsen er ikke så krævende, som den umiddelbart kan se ud til. Den skal klippes under poterne og ved ørerne (for at pelsen ikke filtrer) en gang imellem, men ellers skal den kun børstes godt igennem ca. en gang om ugen. Alt i alt skal du påregne 20 minutters pelspleje om ugen.
 
Kilde: Magasinet "Vi med hund"
Berner Sennen "Body proportion" Klik og download PDF filen (49.5 Kb)
 
 
 Kjær´s Mamma Mia
 
 Kristianslyst´s Becca
 
Kristianslyst´s Coco Chanel
 
Kristianslyst's Elvira Madigan
 
Charlotte og Kristian Skanborg | Hobro Landevej 66, Formyre, 8830 Tjele - Danmark | Tlf.: 6175 9255